Reklamné oznámenie
Maj vlastné webové stránky!https://www.pageride.comMať svoje vlastné webové stránky nebolo nikdy jednoduchšie. S PageRide ich môžete mať aj Vy.
E-shop ľahko & rýchlohttps://www.pageride.comSystém PageRide ponúka moderné e-shop s podporou on-line platieb.
Tvorba webových stránokhttps://blog.pageride.comSpoznajte výhody balíčka služieb Premium! Aktivujte si ho na 30 dní ZADARMO.

 Jablkový kvas/Jablková pálenka

Jablkový kvas je východiskovým materiálom na výrobu pálenky v pestovateľskej pálenici. Jablkový kvas sa pripravuje pomletím jabĺk neštandardných veľkostí a tvarov, oberaných ale i opadaných jabĺk bez znakov hniloby. My jablkový kvas nepripravujeme, ten si viete veľmi jednoducho pripraviť sami. 

Postup:

  • dooberať jablká zo stromov, prípadne pozbierať opadané
  • jablká zomlieť, podrviť, pridať kvasinky
  • prekvasiť, uzavrieť plastový sud, alebo nechať prebublávať cez pohár vody
  • pri kvasení a uzavretí sa plastové veko mierne vyduje
  • dojednať si termín v pestovateľskej pálenici

 

Poznámky:

  • nedoporučujeme pridávať cukor/ak áno, tak iba vo veľmi obmedzenej miere/ Pri dobre vyzretom ovocí to nie je potrebné

             . Čím je ovocie zrelejšie tým viacej obsahuje látky, ktoré dávajú pálenke charakter a tiež tým viacej obsahuje cukor, ktorý v konečnom výsledku znamená jej      väčšie   množstvo.      Pridaním cukru rafinovaného sa logicky nemôže obsah aromatických látok nijako zvýšiť a výsledný destilát je slabej vône a chuťove  prázdny.

  • zo 100 litrov kvasu bez pridaného cukru viete vyrobiť cca 5 - 8 litrov 52 percentného destilátu
  • preverte si aké minimálne množstvo sú pestovateľské pálenice ochotné spracovať/ -100 litrov nie je problém/
Tvorba webových stránok na PageRide | Nahlásiť obsah