Reklamné oznámenie
Mít své vlastní webové stránky nebylo nikdy jednodušší. S PageRide je můžete mít i Vy. Založte si je ještě dnes.
Poznejte výhody balíčku služeb Premium! Aktivujte si jej na 30 dnů ZDARMA. Návod jak na to, najdete zde.

 Jablkový kvas/Jablková pálenka

Jablkový kvas je východiskovým materiálom na výrobu pálenky v pestovateľskej pálenici. Jablkový kvas sa pripravuje pomletím jabĺk neštandardných veľkostí a tvarov, oberaných ale i opadaných jabĺk bez znakov hniloby. My jablkový kvas nepripravujeme, ten si viete veľmi jednoducho pripraviť sami. 

Postup:

  • dooberať jablká zo stromov, prípadne pozbierať opadané
  • jablká zomlieť, podrviť, pridať kvasinky
  • prekvasiť, uzavrieť plastový sud, alebo nechať prebublávať cez pohár vody
  • pri kvasení a uzavretí sa plastové veko mierne vyduje
  • dojednať si termín v pestovateľskej pálenici

 

Poznámky:

  • nedoporučujeme pridávať cukor/ak áno, tak iba vo veľmi obmedzenej miere/ Pri dobre vyzretom ovocí to nie je potrebné

             . Čím je ovocie zrelejšie tým viacej obsahuje látky, ktoré dávajú pálenke charakter a tiež tým viacej obsahuje cukor, ktorý v konečnom výsledku znamená jej      väčšie   množstvo.      Pridaním cukru rafinovaného sa logicky nemôže obsah aromatických látok nijako zvýšiť a výsledný destilát je slabej vône a chuťove  prázdny.

  • zo 100 litrov kvasu bez pridaného cukru viete vyrobiť cca 5 - 8 litrov 52 percentného destilátu
  • preverte si aké minimálne množstvo sú pestovateľské pálenice ochotné spracovať/ -100 litrov nie je problém/
Tvorba webových stránok na PageRide | Nahlásiť obsah