Reklamné oznámenie
kuchyne na mieru Žilinahttps://www.kuchynenamieru.euVýroba kuchynských liniek a nábytku na mieru v modernom aj klasickom prevedení.Stolárstvo Žilina
MAĽOVANIE NA TVÁR https://www.malovanienatvar.comMaľovanie na tvár a telo profesionálnymi farbami, balónové brány a zvieratká, TVORIVÉ dielne
Účtovníctvo Žilinahttps://www.alexis-consult.skPodvojné jednoduché účtovníctvo Žilina daňové priznanie poradenstvo živnostník účtovník ekonóm

Sušené jablká

susjab111691431821.jpg

 

Jabĺčka sušíme v sušičke približne 10 - 12 hodín, pri teplote 55 - 60 stupňov. Jabĺčka sa umyjú, zbavia jadrovníka, naplátkujú a sušia. Nešúpu sa. Nie je vhodné zbaviť jablko významnej časti človeku prospešných látok. Sušené plátky sa hneď po vysušení balia do vreciek. Z jedného kilogramu nasušíme približne 100 gr. Takže, ako by sme pri konzumácii 50 gr. sušených jabĺk zjedli 0,5 kg jabĺk, ale bez vody. Plátky jabĺčok - chipsy sú usušené bez konzervantov, bez prídavku cukru, ale môžu byť dochutené vanilkou, alebo škoricou. Jabĺčka sušíme do stavu chrumkavého, nie sú koexistencie žuvačkovej, ale tvarom a štruktúrou sa podobajú zemiakovým chipsom. Preto i názov - jablkové chipsy.(Spisovný, doporučený názov bol "sušené chrumkavé jablkové plátky" :))

 

 

 

Tvorba webových stránok na WebĽahko | Nahlásiť obsah