Reklamné oznámenie
LyžiarSK LYŽIARSKE POTREBY SEREĎhttps://www.lyziar.skESHOP LYŽIAR.SK SEREĎ, BAZÁR-POŽIČOVŇA-SERVIS; LYŽIARSKE POTREBY SEREĎ, KASÁRENSKÁ 3008/59 SEREĎ
BAKA NATUREhttps://www.bakanature.comhrejivé vankúše na oddych či spánok, jedinečné ľanové výrobky pre útulný domov, ľanové drobnosti
ENERGO SYSTEM SK, s.r.o. https://www.energo-system.skelektroinštalačný materiál , elektromontáže , fotovoltika , LED osvetlenie , káble

Sušené jablká

susjab111691431821.jpg

 

Jabĺčka sušíme v sušičke približne 10 - 12 hodín, pri teplote 55 - 60 stupňov. Jabĺčka sa umyjú, zbavia jadrovníka, naplátkujú a sušia. Nešúpu sa. Nie je vhodné zbaviť jablko významnej časti človeku prospešných látok. Sušené plátky sa hneď po vysušení balia do vreciek. Z jedného kilogramu nasušíme približne 100 gr. Takže, ako by sme pri konzumácii 50 gr. sušených jabĺk zjedli 0,5 kg jabĺk, ale bez vody. Plátky jabĺčok - chipsy sú usušené bez konzervantov, bez prídavku cukru, ale môžu byť dochutené vanilkou, alebo škoricou. Jabĺčka sušíme do stavu chrumkavého, nie sú koexistencie žuvačkovej, ale tvarom a štruktúrou sa podobajú zemiakovým chipsom. Preto i názov - jablkové chipsy.(Spisovný, doporučený názov bol "sušené chrumkavé jablkové plátky" :))

 

 

 

Tvorba webových stránok na WebĽahko | Nahlásiť obsah